Kaste valmistaa Jumalan kohtaamiseen

Kaste on Jumalan antama lahja, joka valmistaa ihmistä elävän Jumalan kohtaamiseen. Kerran kohtaamme pyhän Jumalan kasvoista kasvoihin. Tuossa pyhyyden ja kirkkauden valossa ihminen ei selviä syntisenä ilman suoja-asua.

Kasteessa meidät on puettu valkoiseen kastemekkoon. Se kuvaa sitä, että kasteessa saamme yllemme suoja-asun, jonka turvin uskallamme kohdata Jumalan totuuden ja kirkkauden. Kasteessa meidän yllemme puetaan itse Jeesus Kristus. Kun Jumala kohtaa kerran meidät kastetut, hän näkeekin meissä oman rakkaan poikansa Jeesuksen. Meidän päällämme on kasteessa puettu Jeesuksen antama sovitus ja vanhurskaus. Meillä on päällämme suoja-asu, jonka turvin uskallamme käydä kerran Jumalan eteen. Kaste on tosiaakin elämämme suurin aarre.