08.06.2020

KORONA-ohjeistus Kontiolahden seurakunnassa

Koronaviruksen leviämisen estämiseen on Kontiolahden seurakunnassa varauduttu muun yhteiskunnan mukaisesti.

Yhteyshenkilönä toimii kirkkoherra Jukka Reinikainen, jukka.reinikainen(at)evl.fi, 050-3747723. Yhteydenotot toiminnasta ja korona-viruksen vaikutuksesta srk:n toimintaan pyydetään keskittämään hänelle.

Ettehän epäröi pyytää apua, vaikka pärjäisittekin yksin.

Kontiolahden seurakunnan omaa ohjeistusta päivitetään jatkuvasti. (Päivitys 17.6.2020)

1. YLEINEN OHJEISTUS

1. Suurin osa seurakunnan tilaisuuksista (kts. messut alla) ja koko ryhmätoiminta on peruttu kokonaan kesän osalta eli elokuun 2020 loppuun asti.
  2. Kirkolliset toimitukset, kasteet, siunaukset ja vihkimiset pyritään toimittamaan normaalisti. Tällä hetkellä on ohjeistus, että tilaisuuden max osallistujamäärä 1.6.2020 alkaen nousee 50 henkilöön. Perhejuhliin osallistumiseen sairaana tulee nyt rajoittaa omaisten taholta. Myös riskiryhmien osallistuminen tulee harkita vakavasti.
  3. Toimitusten varaamisen osalta toivomme yhteydenottoa kirkkoherranvirastoon ensisijaisesti ma-pe klo 9-12 välillä, myös henkilökohtaiset käynnit suotavaa.
  4. Rippikoululaisille ja huoltajille on lähetetty ohjeistus  kirjeitse ennen vappua koskien kesää. Toukokuun aikana rippikoululaiset saavat uuden ryhmäkohtaisen kirjeen ja opastuksen. Yöpymisleirejä ei järjestetä Hirvirannassa vaan mm. päiväkohtaisia leiripäiviä ulkona sekä etäopetusta. Rippikouluun liittyvät yhteydenotot kirkkoherra Jukka Reinikaiseen, jukka.reinikainen(at)evl.fi, 050-3747723.Rippikoulut 2020 pidetään tavalla taikka toisella ja nuoret konfirmoidaan loka/marraskuun 2020 aikana.

2. MESSUT/SANAJUMALANPALVELUKSET

Suoratoisto-mahdollisuus joka sunnuntai www.youtube.com/kontiolahdensrk, suora lähetys kirkosta alkaa su klo 9.58.

1.6.2020 alkaen sanajumalanpalvelukset ovat avoinna yleisölle. Kontiolahden kirkkoon voidaan ottaa sisälle 200 henkeä jumalanpalvelukseen, vihkimisiin ja mahdollisiin hautaan siunaamisiin. Liturgi on ottamassa seurakuntalaisia vastaan, samalla ohjeistetaan suoratoisto-asia.

B. Lehmon ja Selkie-Mönnin messut on peruttu elokuun loppuun asti. Poikkeuksena 16.8 Elämänpuumessu klo 16 Lehmossa. Tuolloin syyskauden starttitapahtuma klo 14-16 perheille. Tapahtumasta tarkempaa infoa lähempänä.

Julkaisija: Virpi Malvalehto