KORONA-ohjeistus Kontiolahden seurakunnassa

Koronaviruksen leviämisen estämiseen on Kontiolahden seurakunnassa varauduttu muun yhteiskunnan mukaisesti.

Yhteyshenkilönä toimii kirkkoherra Jukka Reinikainen, jukka.reinikainen(at)evl.fi, 050-3747723. Yhteydenotot toiminnasta ja korona-viruksen vaikutuksesta srk:n toimintaan pyydetään keskittämään hänelle.

APUA KORONAN ASETTAMIIN HAASTEISIIN JA ARKEEN:

Kontiolahden seurakunta

• Akuutti Auttava Puhelin päivystää ma–pe klo 9–12 numerossa 040 761 6432. Otamme vastaan kaikenlaisen avuntarpeen ja siirrämme sen tarvittaessa eteenpäin.
  • Taloudellista apua annetaan edelleen. Niistä voi soitella suoraan diakonian numeroihin p.0400 561186/Sanna ja p.040 8301336/Eija
  • Askartelupaketteja haettavissa kotiin erikseen ilmoitettuina päivinä

Kontiolahden kunta

• Kontiolahden kunta haluaa tarjota ikäihmisille apua kaupassa ja apteekissa asiointiin vallitsevien poikkeusolojen aikana. Asiointiapua voitte tiedustella Kontiolahden kunnan vapaaehtoistyön koordinaattorilta Jaana Peltomaalta. Hänen numeronsa on 050 533 9241.

Siun Sote

SPR

Ettehän epäröi pyytää apua, vaikka pärjäisittekin yksin.

Kontiolahden seurakunnan omaa ohjeistusta päivitetään jatkuvasti. (Päivitys 1.4.2020)

1. YLEINEN OHJEISTUS

1. Kaikki seurakunnan tilaisuukset (kts. messut alla) ja koko ryhmätoiminta on peruttu kokonaan kevään osalta eli toukokuun 2020 loppuun asti.
  2. Kirkolliset toimitukset, kasteet, siunaukset ja vihkimiset pyritään toimittamaan normaalisti. Tällä hetkellä on ohjeistus, että tilaisuudessa osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkeen. Siunaustilaisuuteen otetaan kuitenkin kaikki lähiomaiset.  Perhejuhliin osallistumiseen sairaana tulee nyt rajoittaa omaisten taholta. Myös riskiryhmien osallistuminen tulee harkita vakavasti.
  3. Toimitusten varaamisen osalta toivomme yhteydenottoa kirkkoherranvirastoon ensisijaisesti ma-pe klo 9-12 puhelimitse tai s-postin välityksellä. KTS. Kirkkoherranvirasto
  4. Rippikoululaisille ja huoltajille on lähetetty viikolla 12 ohjeistus kirjeitse vuoden 2020 rippikoulun kevään opetuksen muuttumisesta ja riparipassin muuntotehtävistä. Seuraava ohjeistus kirjeitse ennen vappua koskien kesää. Rippikouluun liittyvät yhteydenotot kirkkoherra Jukka Reinikaiseen, jukka.reinikainen(at)evl.fi, 050-3747723.Rippikoulut 2020 pidetään tavalla taikka toisella ja nuoret konfirmoidaan 2020 aikana.
  5. Seurakunnan Akuutti Auttava Puhelin (AAP) 040 761 6432 arkipäivisin ma- pe klo 9-12. Kolmannen sektorin toimijoita pyydetään mukaan yhteistoimintaan. Ilm. jukka.reinikainen(at)evl.fi
  6.

2. MESSUT

A. Jumalalanpalvelukset toimitetaan nyt ilman seurakunnan läsnäoloa pappien toimesta ainakin 10.5.2020 asti.

Pääkirkko on auki sunnuntaisin klo 11-13 omaa hiljentymistä ja rukousta varten. Käynti sisään ns. inva-ovesta. Paikalla pappeja ja seurakunnan työntekijöitä. Mahdollisuus keskusteluun ja esirukoukseen.

B. Lehmon ja Selkie-Mönnin messut on peruttu toukokuun loppuun asti.