05.10.2020

KORONA-ohjeistus Kontiolahden seurakunnassa

Koronaohjeistus Kontiolahden seurakunnalla

Kontiolahden seurakunnan omaa ohjeistusta päivitetään jatkuvasti. (Päivitys 5.10.2020)

Kokoonnumme tällä hetkellä voimassa olevien ohjeistuksien mukaan. Edelleen toimintaan tulevan tulee muistaa seuraavia asioita:

5.10.2020 alkaen keräämme nimilistan (Etunimi ja sukunimen ensimmäinen kirjain sekä puhelinnumeron esim. Taina P, 050-3787xx7) jokaisen seurakunnassa järjestettävän tilaisuuden alussa, lukuunottamatta messuja ja konfirmaatioita. Osallistujalista säilytetään kolme viikkoa, jonka jälkeen se hävitetään.

Jos seurakunnan tilaisuudessa käyneellä todetaan koronatartunta, on henkilön välittömästi kerrottava se myös seurakunnalle, jotta jäljitys saadaan  nopeasti liikkeelle.

Muita perusohjeita

· flunssaoireisena ei tulla mukaan toimintaan. Päiväkerhoissa toimimme muun varhaiskasvatuksen ohjeistuksen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei päiväkerhoon voi tulla, jos on nenä vuotaa (allergista tai flunssaa) tai on yskää tai muita flunssan oireita. Flunssa tai allergia oireista lasta emme siis ota kerhoon toistaiseksi.

· käsien pesu ja desinfiointi toimintaan tullessa ja lähtiessä. Seurakunnan tiloissa on esillä desinfiointi aineita

· emme kättele toisiamme

· pyrimme pitämään turvavälejä. Ymmärrämme, että lasten ryhmissä tämä on haasteellista ja siksikin on tärkeää jäädä kotiin, jos on vähänkään flunssaoireita.

· yskiminen ja aivastaminen nenäliinaan tai hihaan

· seurakunnalla tehostetaan pintojen siivousta/desinfiointia

· työntekijämme eivät tule töihin flunssa oireisena

Jumalanpalvelukset

Suoratoisto-mahdollisuus joka sunnuntai www.youtube.com/kontiolahdensrk, suora lähetys kirkosta alkaa su klo 9.58.

Kontiolahden kirkossa on otettu käyttöön turvavälit, eli joka toinen penkkirivi on käytössä. Konfirmaatioissa yleisöä pyydetään käyttämään myös parvitiloja. Käsidesiä on saatavana kirkkoon tultaessa sekä ehtoollisella käydessä. Turvavälit on 1,5 metriä, Enimmäisosallistumismääräystä jumalanpalvelukseen on 500 henkeä, vihkimisiin ja mahdollisiin hautaan siunaamisiin ei tällä hetkellä ole rajoituksia, jos turvaväli voidaan säilyttää.

LISÄKSI kirkon eteisessä tarjotaan halukkaille kasvomaskeja. Oman maskin käyttö on suositeltavaa.

Lehmon ja selkie-Mönnin messut ovat palanneet jälleen syyskuun alusta normaaliin viettorytmiin.

Kirkolliset toimitukset ja muut seurakuntatilaisuudet

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 1.8.2020 alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Seurakunta toivoo, että  perheillä on ajantasainen listaus perhejuhlaan osallistuvista henkilöistä sekä heidän puhelinnumero. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8.2020 alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Rippikoulut jatkuvat suunnitelman mukaisesti lokakuun leirijaksoilla (kolmen yön yöpyminen Hirvirannassa) sekä loka/marraskuisilla konfirmaatioilla. Rippikouluun liittyvät yhteydenotot kirkkoherra Jukka Reinikaiseen, jukka.reinikainen(at)evl.fi, 050-3747723. Nuoret konfirmoidaan loka/marraskuun 2020 aikana

Lisätietoja: Kirkkoherra Jukka Reinikainen p. 050-3747723 jukka.reinikainen(at)evl.fi

vs.varhaiskasvatuksen ohjaaja Virpi Malvalehto p. 0400 452570 virpi.malvalehto(at)evl.fi