03.04.2018 | Jukka Reinikainen

Piispaa odotellessa

Kontiolahden seurakunnassa tapahtuu! Vanha seurakuntatalo puretaan ja uutta seurakuntakeskusta aloitetaan rakentamaan toukokuussa. Lisäksi piispa Jari Jolkkonen on tulossa kylään toukokuun alussa. Miten saamme kaikki kuntoon ennen piispantarkastusta?!

Edellinen piispa Wille Riekkisen piispantarkastus toteutui vuonna 2008. Nuorena kirkkoherrana valmistelutyö oli melkoinen. Uutena työntekijänä piti ottaa selville, mitä kaikkea oli vuosien aikana tehty ja miten siitä oli arkistoissa jäljellä dokumentteja ja tilastoja.

Uusi piispantarkastus suuntaa katseen seurakunnan tulevaisuuteen. Käymme läpi työyhteisön hyvinvointia ja selvitämme, miten seurakuntaa on johdettu. Talousasiat, kiinteistöt ja koko hengellinen toiminta on tarkastelun alla. Miten Kontiolahden seurakunta ja seurakuntalaiset jaksavat, mihin suuntaan sen tulisi jatkossa suunnata voimavaroja?

Luottamushenkilöt ovat suuressa roolissa tässä visioinnissa. Heiltä saa myös arkista palautetta mitä seurakuntalaiset ajattelevat ja toivovat. Luottamushenkilöihin kannattaa olla yhteyksissä. Palaute tulee kyllä kuultua näin entistäkin tarkemmin korvin. Tiesithän, että ensi syksynä myös sinä voit tulla ehdolle seurakunnan luottamushenkilöksi! Rohkeasti mukaan päättämään asioista!

Piispantarkastus on siis perjantaina 4.5. sekä su 6.5. Kutsunkin sinua mukaan seuraaviin tapahtumiin

Pe 4.5. klo 8.30 Kirkkohetki kirkossa, aloitus

klo 13.30 alkaen koko kansan torikinkerit, mm. uuden seurakuntakeskuksen peruskiven muuraus, Kirkkotie 60 vuotta, esikoululaiset, simaa ja munkkeja

Su 6.5. klo 10 piispanmessu kirkossa ja Marttojen tarjoamat kirkkokahvit kirkonmäellä

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)