13.04.2017 | Anssi Törmälä

Aika kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana

Varapuheenjohtajan rooliin katson kuuluvan myös vapaaehtoistyöt. Olen lukenut Raamatun sanaa seurakunnan edessä kirkonmenojen aikana. Tuo tehtävä onkin mielenkiintoinen. Siinä pääsee lähelle seurakuntalaisia. Nostaessani katseeni hetkeksi lukemisen välissä näen hartaita ja ystävällisiä katseita, jotka kannustavat jatkamaan lukua. Tällaisen tehtävän jälkeen itsellänikin on hyvä ja rauhallinen olo.

Olen ollut kirkkovaltuuston varapuheenjohtajana sovitusti kaksi vuotta. Seuraavat kaksi vuotta jatkaa Pirkko Möntti. Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu ensisijaisesti toimia kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherran ollessa estyneenä. Kuulostaa aika yksinkertaiselta tehtävältä, mutta sitä se ei suinkaan ole. Asioihin perehtyminen ja ennalta suunnittelu vie oman aikansa. Kokoukseen ei kannata mennä johtamaan valmistautumattomana. Jokaisella puheenjohtajalla on oma tyylinsä. Minä haluan jakaa puheenvuoroja tasapuolisesti, antaa jäsenen sanoa rauhassa sanottavansa, kuitenkin tykkään että kokouskulun on oltava napakka.

Koen, että tuon varapuheenjohtajuuden lisäksi olen osallistunut hieman epävirallisempaan toimintaan. Olen ollut oman ryhmäni” Yhdessä välitämme”puheenjohtaja, samoin koko neuvoston jäsenten yhdyshenkilö.

Jokaisessa työpaikassa on jonkinlaisia ongelmia työntekijöiden kesken, niin miksi seurakunta tekisi siinä poikkeuksen. Varapuheenjohtajana olen ottanut vastuun yhdessä neuvoston jäsenten kanssa selvitellä ihmissuhde kuvioita. En tiedä olenko ottanut vastuuta enemmän, kuin olisi pitänyt. Luonteeltani olen sellainen, että pyrin olemaan avuksi, niin paljon kuin minun vallassani on. Nykyaikana jo itse työ on monelle henkisesti raskasta, niin ei siihen enää kaivata työpaikan sisäisiä ristiriitoja.

Tavallaan varapuheenjohtajan rooliin katson kuuluvan myös vapaaehtoistyöt. Olen lukenut Raamatun sanaa seurakunnan edessä kirkonmenojen aikana. Tuo tehtävä onkin mielenkiintoinen. Siinä pääsee lähelle seurakuntalaisia. Nostaessani katseeni hetkeksi lukemisen välissä näen hartaita ja ystävällisiä katseita, jotka kannustavat jatkamaan lukua. Tällaisen tehtävän jälkeen itsellänikin on hyvä ja rauhallinen olo.

Seurakuntaan ollaan rakentamassa uutta seurakuntataloa. Olen saanut olla mukana rakennustyöryhmässä. Vaikka rakentamisen aloittaminen on pitkittynyt, niin valmistuttuaan seurakuntatalo on ollut kaiken odottamisen arvoinen. Seurakuntalaiset ovat saaneet sanoa omat mielipiteensä ja itsellänikin on ollut toiveita asian suhteen.

Kirkkoneuvoston jäsenet ovat olleet asioihin hyvin perehtyneitä ja aktiivisia. Varapuheenjohtajana olen saanut heiltä suurenmoista tukea, kuten Kirkkovaltuuston puheenjohtajalta Eilalta. Kirkkoherra Jukan ja talouspäällikkö Soilen kanssa asiat ovat luistaneet hyvin.

Kiitän lämpimästi!

Anneli Parkkonen

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)