10.12.2017 | Jukka Reinikainen

Jäähyväiset seurakuntatalolle

Kontiolahden seurakuntatalon ikkunoissa ei tänä adventtina enää loista adventtikyntteliköt. I. adventin aattona talolla pidettiin irtaimiston huutokauppa. Lähes viidenkymmenen vuoden ajan nykyinen seurakuntatalo on ollut tuhansien tapahtumien keskipisteenä. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat siellä viettäneet elämän tärkeitä hetkiä.

Huutokaupassa myytiin seurakuntatalon irtaimistoa. Yli kaksisataa tavaraa ja tavarakokonaisuutta oli myytävänä. Tavarasta tyhjentynyt talo on nyt valmis purettavaksi.

Seurakuntatalo on ollut myös kirkollinen rakennus ja tila. Siellä on vuosien saatossa vietetty lukuisia perhejuhlia - kasteita, vihkimisiä, häitä ja hautajaisia. Talvisin siellä on pidetty messuja ja jumalanpalveluksia. Talo on ollut lukuisten kirkon työntekijöiden työpaikkana kaikki nämä vuodet.

Ennen purkamista kirkollinen tila on otettava juhlallisesti pois kirkollisesta käytöstä. Jäähyväisissä kiitimme Jumalaa tästä tilasta, jossa on saanut palvella ja kiittää Jumalaa.

Tämä rukous onkin viimeinen yhdessä rukoiltu rukous rakkaaksi tulleesta seurakuntatalosta.

Taivaallinen Isämme,

me kiitämme tästä seurakuntatalosta, joka on ollut meille kun telttamaja, johon kokoontua kiittämään ja palvomaan sinua Jumala. Me kiitämme siitä, että olemme saaneet rakentaa tämän paikan sinun kunniaksesi. Tämä talo on antanut suosikymenien ajan meille paikan ja suojan. Olemme rakentaneet seurakuntaamme tämän talon suojissa.

Tänään luovumme tämän talon käytöstä ja puramme sen. Poistamme sen siitä käytöstä, johon se on aikanaan vihitty.

Kolmiyhteinen Jumalan, me kiitämmme tästä tilasta ja otamme nyt sen pois siitä käytöstä, johon se on vihitty, Isän ja Pojan ja Pyhän hengen nimeen.

Niin kuin israelilaiset aikoinaan rakensivat telttamajansa ja joutuivat sen aina uudelleen purkamaan, niin mekin ymmärrämme elävämme vielä siinä samassa maailmassa, jossa kaikki sinulle näkyvä ja pysyvä ei ole vielä saanut voimaa.

Anna meille iloa ja voimaa rakentaa tähän paikalle uusi telttamaja Sinun kunniaksi.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)