Kuulutus hautapaikoista, joiden hallinta-aika on päättynyt

Kontiolahden Seurakunnan hautausmailla ryhdytty Kirkkolain 17 luvun ja Hautaustoimilain 14 § 3 mom. mukaiseen kuulutusmenettelyyn sellaisten hautojen palauttamiseksi seurakunnan hallintaan, joiden hallinta-aika on päättynyt ennen vuotta 2017 ja joita omaiset eivät ole lunastaneet uudelleen.

Kuulutus koskee Kontiolahden seurakunnan kaikkia hautausmaita.

Haudoille laitetaan ilmoitus hallinta-ajan päättymisestä muovikolmiolla. Kuulutus ja hautaluettelot on lisäksi asetettu nähtäväksi hautausmaan ilmoitustaululle.

Hautaoikeuden haltijan hakemuksesta hautaoikeiden voimassaoloaikaa voidaan jatkaa (Kirkkolaki 17 luku 2 § ) arkkuhaudassa 10 tai 25 vuotta ja uurnahaudassa 10 tai 15 vuotta hinnaston  mukaisella taksalla.

Hautaoikeuden jatkamiseksi pyydämme ottamaan yhteyttä Kontiolahden seurakunnan taloustoimistoon 040-7616508 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kontiolahti.taloustoimisto@evl.fi.

Lunastamatta jääneet haudat palautuvat seurakunnalle ilman erillistä ilmoitusta 31.12.2019 ja seurakunta voi menetellä niiden suhteen hautausmaan käyttösuunnitelman mukaisesti. Hautakivet ovat haudanhaltijan omaisuutta ja ne tulee siirtää 30.6.2020 mennessä, jos hautamuistomerkkiä ei poisteta määräaikaan mennessä siirtyy hautamuistomerkki Kontiolahden seurakunnalle vastikkeetta.

Otamme mielellämme vastaan myös ilmoituksen, mikäli haluatte luopua hautaoikeudesta koskemattomuusajan päätyttyä (20 vuotta viimeisestä hautauksesta).

Tulemme siirtymään joka keväiseen kuulutusmenettelyyn päättyneiden hallinta-aikojen osalta.

Kontiolahden seurakunnan kirkkoneuvosto