Taide Kontiolahden seurakunnassa

Portfoliohaku taideteosten hankintaa varten

Syksyllä 2019 valmistunutta Kontiolahden seurakuntakeskusta täydennetään lähivuosina uusilla taideteoksilla. Kahden pääteoksen toteuttamiseksi Kontiolahden seurakunta järjestää avoimen portfoliohaun syksyllä 2020. Portfoliohaussa valitaan teokset toteuttavat taiteilijat, ja teoksen toteuttamisesta neuvotellaan yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Hakuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat taiteilijat ja taidetyöryhmät. Valinnoissa painotetaan taiteellista tasoa, teknisten vaatimusten hallintaa sekä kykyä toteuttaa työ itsenäisesti.

HAKU ON PÄÄTTYNYT

Valitut taiteilijat

Kontiolahden seurakuntakeskuksen pienen salin seinälle päätettiin hankkia lapinlahtelaisen Juha Kuosmasen öljyvärimaalaus ”Korkea aika”.

Ison salin ikkunateoksen toteuttajiksi valittiin taiteilijapari Partanen & Lamusuo Kuopiosta.

Portfoliohakuun tuli yhteensä 75 hakemusta eri taiteilijoilta tai ryhmiltä. Koska moni oli kiinnostunut sekä seinä- että ikkunateoksesta, teoskohtaisia hakemuksia tuli toista sataa. Hakijat edustavat monipuolisesti taiteen kenttää. Hakemuksia tuli ympäri Suomen. Valintatyöryhmä ilahtui hakijoiden ja ehdotusten korkeasta tasosta.

Hakemusten suuresta määrästä johtuen valinnat viivästyivät suunnitellusta aikataulusta. Ikkunateos toteutetaan vuoden 2021 puolella.

Muut taidehankkeet

Kontiolahden seurakunta, seurakunnan sisustus- ja taidetoimikunta ja sekä osa-aikaisesti palkattu taidekoordinaattori edistävät myös muita taidehankkeita.

Tuleville vuosille on suunnitteilla uusia teoshankintoja.

Seurakuntakeskuksen yhteisötilaan hankitut ripustuskiskot mahdollistavat teosten esittelyn. Tila on suunnattu paikallisten taiteilijoiden ja tekijöiden näyttelyille, ja painopiste on paikallisuudessa, yhteisöllisyyttä korostaen.

Syyskuussa 2020 avautuvassa yhteisötilan ensimmäisessä näyttelyssä on esillä Matti Pihlatien valokuvia Höytiäiseltä parin vuosikymmenen ajalta. Näyttelyyn liittyy yleisötilaisuus.

Puretusta seurakuntatalosta uuteen seurakuntakeskukseen siirretyt mosaiikkityöt.