Taide Kontiolahden seurakunnassa

Portfoliohaku taideteosten hankintaa varten

Syksyllä 2019 valmistunutta Kontiolahden seurakuntakeskusta täydennetään lähivuosina uusilla taideteoksilla. Kahden pääteoksen toteuttamiseksi Kontiolahden seurakunta järjestää avoimen portfoliohaun syksyllä 2020. Portfoliohaussa valitaan teokset toteuttavat taiteilijat, ja teoksen toteuttamisesta neuvotellaan yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Hakuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat taiteilijat ja taidetyöryhmät.

Valinnoissa painotetaan taiteellista tasoa, teknisten vaatimusten hallintaa sekä kykyä toteuttaa työ itsenäisesti.

Hakuaika alkaa 24.8.2020 ja päättyy 20.9.2020 kello 17.

Hakuohjelma ja linkit liitteisiin ja hakulomakkeeseen löytyvät sivulta Portfoliohaku 2020

Portfiliohakuun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Mitä materiaalia seurakuntasalin seinät ovat? Ja mitä niihin voi kiinnittää?

– Sisäseinät ovat tasoitettua ja maalattua betonia, ja niihin voi kiinnittää painaviakin teoksia.

– Salin ikkunat Keskuskadulle ovat 3-kertaisia umpiolasielementtejä, karmit polttomaalattua alumiinia. Ikkunasyvennykset ovat tasoitettua ja maalattua betonia.

Muut taidehankkeet

Kontiolahden seurakunta, seurakunnan sisustus- ja taidetoimikunta ja sekä osa-aikaisesti palkattu taidekoordinaattori edistävät myös muita taidehankkeita.

Tuleville vuosille on suunnitteilla uusia teoshankintoja.

Seurakuntakeskuksen yhteisötilaan hankitut ripustuskiskot mahdollistavat teosten esittelyn. Tila on suunnattu paikallisten taiteilijoiden ja tekijöiden näyttelyille, ja painopiste on paikallisuudessa, yhteisöllisyyttä korostaen.

Syyskuussa 2020 avautuvassa yhteisötilan ensimmäisessä näyttelyssä on esillä Matti Pihlatien valokuvia Höytiäiseltä parin vuosikymmenen ajalta. Näyttelyyn liittyy yleisötilaisuus.

Puretusta seurakuntatalosta uuteen seurakuntakeskukseen siirretyt mosaiikkityöt.