21.12.2015 | Jukka Reinikainen

Maahanmuuttajien jouluiloa!

Neljäntenä adventtina 55 turvapaikanhakijaa Kontiolahden Paiholan vastaanottokeskuksesta tuli kanssamme viettämään kansainvälistä joulujuhlaa. Tunnelma  seurakuntatalolla oli huipussaan ja jouluiloa oli oikeasti ilmassa. Yhteinen kieli oli tosin välillä hukassa. Suomen, arabian, farsin ja englannin kielet sekoittuvat iloisesti keskenään. Ilo tarttui ja joulun kirkollinen merkitys alkoi avautua kaukaa tulleille vieraillemme.

Kontiolahden seurakunnan adventtijuhlan alussa esiintyivät Talvi-Maaria ja Timo Turunen. He lauloivat upeasti tuttuja kansainvälisiä joululauluja. Heillekin oli erilainen yleisö tällä kertaa. Irakilaisille pojille ja nuorille miehille laulut tuntuivat olevan jossain määrin tuttuja. Laulutuokion jälkeen  siunasimme ruuan ja kävimme kirkkovaltuuston puheenjohtajan Eila Arvelin valmistamaan adventtilounaalle - hyvin maustetut lihapullat ja kanariisi maistuivat hyvin.

Minulla kirkkoherrana oli kuvien kautta mahdollisuus kertoa suomalaisista joulutavoista ja joulun kirkollisesta merkityksestä. Jeesuksen syntymä, lapsuus ja Jeesuksen merkitys Jumalan Poikana tuli kuvien myötä esille. Oliko Jeesuskin myös turvapaikanhakija, hämmästelimme yhdessä! Kuva Jeesuksesta Hyvänä paimenena pieni turvaton lammas sylissään jäi varmaan monille mieleen. Hyvä Paimen haluaa pitää meistä jokaisesta huolta olimmepa missä päin maailmaa tahansa. Toivottavasti yhteinen joulujuhlamme valoi rohkeutta maahanmuuttajien tulevaisuuteen.

Suomalaiset joululaulut taipuivat myös iltapäivässä moneksi. Eija -diakonin vetämät laululeikit "Tip tap" ja "Kello löi jo viisi" olivat musiikin juhlaa ja nuoret miehet innostuivat leikkimään ja soittamaan rytmisoittimia. Iloa oli todellakin paljon ilmassa. Anne-kanttorin reipas ja innostava soitto houkutteli tilaisuuden jälkeen monia otattamaan selfie-kuvia pianon ääressä.

Päiväjuhlan huipensi yhteinen vierailu Kontiolahden kirkkoon. Hannu-suntio oli koristanut kirkon juhlakuntoon, kirkon kellot alkoivat soida suuren joukon tullessa kuusikujaa valaistuun kirkkoomme. Kirkko itse jo kertoi siitä rukouksesta jota keskellämme harjoitetaan ja välitti siunausta kaikille kirkkoon tulijoille. Kirkon eteisessä esillä olevat arabian ja muun kieliset evankeliumit ja hengelliset lehdet olivat kysyttyä tavaraa. Harvoin näkee niin iloisia nuoria miehiä saadessaan hengellistä kirjallisuutta. Suomalainen suklaarasia ja maahanmuuttajille tarkoitettu lehti olivat piste i:n päällä. Saimme yhdessä kokea todellista jouluiloa!

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)