18.06.2016 | Jukka Reinikainen

Ihmepoika syntyi!

Hirvirannan leirikeskuksen eteiseen ilmestyi lehtilööppi - Ihmepoika syntyi! Rippikoululaiset olivat tehneet Jeesuksen elämästä kiinnostusta herättäviä iltapäivälehti-lööppejä. Tämä lehti olisi varmaan myynyt hyvin Israelin Galileassa 2000 vuotta sitten.

Jeesusta ei enää näe useinkaan iltapäivänlehtien etusivulla. Meistä Jeesuksen seuraajista kirjoitetaan sitäkin useammin. Olisiko jokainen rippileiri myös etusivunjuttu tässä ajassa? Suomalaiset 15-18 vuotiaat nuoret rukoilevat, pitävät jumalanpalveluksia, lukevat raamattua ja opettelevat ulkoa kristinuskon keskeisiä opinkohtia ja rukouksia - ihan vapaaehtoisesti! Tämä jos mikä on etusivunjuttu!

Suomalainen rippikoulu voi edelleen hyvin, ainakin täällä maakunnissa. Nuoret käyvät lähes 100 prosentisesti rippikoulun. Se on varmaan maailmanennätys! Ihmepoikia ja ihmetyttöjä ovat niin iloiset leiriläiset, motivoituneet ja taitavat isoset kuin kirkon monipuolisesti koulutetut työntekijät. Ihmeihmisiä ovat myös jokainen kontiolahtelainen seurakuntalainen, joka omalla jäsenyydellä ja jäsenmaksulla tekee tämän kaiken mahdolliseksi. Talouspäällikkö laskeskeli  joskus yhden rippikoululaisen kustannukset hänen rippikoulusta. Summa oli huima -  1400 euroa! Omiin nuoriin ja Ihmepojan oppimiseen ja tuntemiseen tämän seurakunnan jäsenet  haluavat todellakin panostaa.

Kuulustelen rippileirilla Isä meidän -rukousta. Hyvin nuoret rukouksen osaavat. Kysyn usein myös onko heille mahdollisesti opetettu lapsena iltarukous. Tämä vanha kotien kristillisen kasvatuksen perinne näyttää näiden nuoren osalta valitettavasti pääsääntöisesti katkenneen. Nuoria äitejä ja isiä kehotamme edelleen opettamaan lapselleen iltarukouksen ja iltahiljentymisen. Sen osaa jokainen opettaa omalle lapselleen! Rukous näiden nuorten puolesta ei mene koskaan hukkaan

Nuorena voidaan vielä luoda ltarukous-perinne koko elämää kannateltavaksi voimavaraksi. Elämä on yllättävän pitkä seikkailu. Usein olen tarvinnut sen keskellä Ihmelapsen apua. Säännöllinen rukous pitää kanavat auki Taivaan Isään ja saan avun oikeaan aikaan. Onneksi minullekin on opetettu, että Ihmelapsi syntyi myös minua varten. Onneksi on ollut aina niitä uskollisia seurakuntalaisia, jotka pitävät tätä kirkkoa pystyssä hiljaisella uskollaan. Tähän jäsenyyteen kasvatamme myös tämän uuden sukupolven.

Kommentit:

29.06.2016 10:09 | Eila Arveli
Kirkkoherran blogi jos mikä on etusivun juttu. Todella hyvää asiaa. Nuoret ovat meidän seurakunnan voimavara. Nuoriin kannattaa panostaa

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)