17.06.2015 | Jukka Reinikainen

Kansallispuvut tuulettumaan!

Juhannusjuhla on suomen suven kohokohta. Kansallispukumme juhlistavat hienolla tavalla tätä kesäistä juhlaa. Olen huomannut, etteivät suomalaiset henno käyttää useinkaan kansallispukuja. Monella on puvut kaapissa, mutta milloin niitä voisi käyttää?

Kontiolahden juhannuskirkossa kansallispuvut saavat tulla tuulettumaan! Reippaasti vain puvut kaapista ja juhlistamaan kesäistä juhlaa! Itsellä ei ole kansallispukua eikä se ole esteenä tulla mukaan juhlaan. Miehillä on tunnetusti vähemmän pukuvalikoimaa ja harvemmalla miehellä on omaa kansallispukua. Lisäksi täällä Itä-Suomessa ei miehille ole niin sanottuja näyttäviä pukuja kuin vaikkapa Pohjanmaalla elävillä tai sieltä kotoisin olevilla miehille.

Keski-Euroopassa ja varsinkin Alppialueella asuessa huomasin pienten paikkakuntien ihmisten käyttävän kansallispukuja hyvinkin usein vaikkapa juuri sunnuntaina kirkossa. Samoin suvut ja perheet tulivat juhlistamaan perhejuhlia aloittamalla juhlaa yhteisellä kirkossakäynnillä. Syntymäpäivät, hääpäivät, perhejuhlat ja muut perheitten asiat olivat näkyvissä ja huomioitu myös jumalanpalveluksissa. Meilläkin juuri kastetut pienokaiset, vihille menevät ja kuolleet rakkaamme luetaan esirukouksessa viikon jumalanpalveluksen yhteydessä. Olisi hienoa, jos näiden perheiden edustajia olisi silloin myös kirkossa. Monet kokevat tämän ilmoituksen ja yhteisen esirukouksen erityisen tärkeäksi osaksi liittymisessä suurempaan yhteisöön – seurakuntaan ja Jumalan perheen jäsenyyteen.

Jumalanpalveluksiin saa tulla sellaisena kuin on. Ainakin kerran vuodessa sinne saa oikein luvan kanssa tulla vaikkapa kansallispuvussa ja muissa kotiseutuhenkeen tehdyissä puvuissa. Onko miehilläkin pukuja kaapissa, jotka tarvitsivat tuuletusta? Kaikki innolla juhannuskirkkoon – puvuilla tai ilman!

Jukka Reinikainen, kirkkoherra

Kommentit:

17.11.2019 03:26 | ben mark
hello everyone here i want to tell the whole world about Dr AKIOYA herbal mixture cream ...Dr AKIOYA penis enlargement herbal cream in Africa.This is the only Male Penis Enlargement Cream has been used by men around the world like USA,CANADA,AUSTRALIA,BELGIUM,SWEDEN,GERMANY,UK,SINGAPORE,MALAYSIA AND SO MANY MORE supplement that has been PROVEN to-enlarge your penis – safely, quickly, and importantly – PERMANENTLY.Full Dr AKIOYA Penis Enlargement Cream when used will Increase in penis length by 1-5 inches Increase in penis width by 20%helps in preventing Premature Ejaculation.Achieved longer, rock hard erections All gains in penis length and width are 100% permanent Full AKIOYA Penis Enlargement Cream is also:100% Herbal, 100% Safest with no side effect and its of two types I have the one for enlargement and for reduction and your advised to use it by message 100% Satisfaction and Money Back Guarantee. DR. AKIOYA , About my products i have herbal cream and oil 100% Permanent Guaranteed resulting it on your body where you feel you want to reduce or enlarge which will help you to be strong and you get the desirable size you want-within 3-5 days and when you get your desirable size you are advised to stop using it and the results you gain will remain permanent We also do deliveries all over AFRICA, and worldwide so i would like to know first when do you need the product.for more information call or whatsapp Dr.AKIOYA +2348105257464 email drakioya17spellhome@gmail.com or visit his website http://drakioyaherbalcenter.home.blog https://drakioyaherbalhome.blogspot.com/ NOTE DR SALATO OF AFRICA ALSO HAVE HERBAL REMEDIES TO TO SICKNESSES OR DISEASES BELOW PENIS ENLARGEMENT,ERECTILE DYSFUNCTION,DIABETES type 1 and type 2 HERPES GENITAL WART,LOW SPERM COUNT,WEAK ERECTION,BREAST ENLARGEMENT,PROSTRATE CANCER,HIV/AIDS SPELL OF ALL KINDS LIKE EX BACK,CANCEL DIVORCE,BREAK UP SPELL ,PREGNANCY SPELL,PROMOTION SPELL,JOB SPELL, ALS, HPV 123,PILE,ASTHMA,HEART FAILURE,PREMATURE EJACULATION,HEPATITIS A,B,C AND MANY MORE.
17.11.2019 03:30 | ben mark
17.11.2019 03:30 | ben mark

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)