07.01.2019 | Jukka Reinikainen

Kirkkopolku ummessa! Apua!

Näin talvella huomaa kuinka sääolosuhteet vaikuttavat kirkossakäyntiin. Ennen sunnuntain messua papit ja suntiot saattavat miettiä onko lunta satanut yöllä liikaa vai saako paukkupakkaset kirkkovieraan jäämään kotiin. Nyt menneinä kuukausina olemme miettineet  myös huolestuneina, että monen kirkkopolku on tainnut jäädä pysyvästi lumivallien alle. Kirkossakävijöiden määrä on ollut laskussa. Miksi kirkossa ei enää käydä? Mitkä ovat ne henkiset esteet ja lumivallit jotka ovat tukkineet tutun kirkkopolun?

Hengellisiä harjoituksia

Viikottainen messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on parasta hengellistä harjoitusta uskonelämälle. Kuinka helposti tulekaan hoidettua sanankuulo, raamatunluku, sakramenttien nauttimen, esirukous sekä uskovien yhteys ja sosiaalinen kanssakäyminen! Ilman uskonharjoitusta veltostumme hengellisesti ja kadotamme elävän yhteyden Jeesukseen.

Kirkossa ei mitata uskon määrää. Kirkossa jokainen on samalla viivalla. Joka päivä on aloitettava alusta ja käännyttävä Jumalan armon ja laupeuden puoleen. Kaste velvoittaa meitä hoitamaan elämämme suurinta aarretta - lapsenoikeuttamme Jumalan pelastukseen ja iankaikkiseen elämään. Tätä aarretta ei kukaan saa pidettyä omanaan ilman kirkon ja toisten uskovien tukea! Yksinkulkevia kristittyjä varotetaan siitä, että matka on pitkä ja uupumus tulee vahvimmallekin uskonsankarille. Liity siis kirkkoon ja tule mukaan meidän tavallisten armonkerjääjien joukkoon!

Mikä estää sinua?

Tämä kysymys on kuntosalini seinällä olevassa julisteessa. Mikä estää sinua harjoittamasta uskoasi? Mitkä ovat seuraamukset, kun et enää välitä uskosi aarteen hoitamisesta? Kuntosalilla käynti muistuttaa minua joka kerta siitä, että sekä fyysinen että hengellinen kunto on kiinni omasta tahdosta. Minä itse olen suurin este! Hengellisen elämän mukana meitä varoitetaan myös liiallisesta kiintymyksestä kaikkeen katoavaan  - materiaan ja mammonaan -sekä tämän elämän harhaonnen tavoittelusta. Omat ruumiinnautinnot ja sielunvihollisen ankara työ kastetuissa sieluissa estävät meitä myös pääsystä elämän veden lähteille - Jumalan rauhaan ja sielun lepoon. Mikä estää sinua tulemasta kirkkoon - Jumalan armonvälineiden hoitoon? Mieti tätä ja raivaa kirkkopolkusi jälleen puhtaaksi.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)