01.10.2015 | Jukka Reinikainen

Tulevaisuutta rakentamaan - vanhustenviikko haastaa jälleen

Lokakuussa pidettävä vanhustenviikko on startannut teemalla "Tulevaisuutta rakentamaan!" Hyvä teemavalinta! Teema sitoo yhteen niin minut, jolla vanhuusvuodet ovat vielä edessä päin ja sinut jo vanhuuttaan elävän seniorin. Nyt voimmekin yhdessä miettiä millainen on hyvä ja mielekäs tulevaisuus.

Vanhenemiseen liittyy tällä hetkellä paljon uhkakuvia. Rahat eivät riitä kunnissa tarjoamaan laadukasta vanhustenhoitoa ja omaiset eivät enää asu lähialueella, eivätkä pysty hoitamaan vanhenevia vanhempiaan ja sukulaisiaan.

Uskon kuitenkin, että yhdessä löydämme mielekkäitä ratkaisua rakentaa tulevaisuutta. Olemme samassa veneessä ja vanhuusvuodet ovat edessä kaikilla joka tapauksessa. Se miten nyt kohtelemme vanhuksia sattuu varmasti vielä omaan nilkkaan. Välinpitämätön ja toimimaton vanhustenhoitokulttuuri Suomessa olisi jokaisen karvaana kohtalona edessäpäin.

Minulle mielekäs tulevaisuus olisi omien läheisteni kanssa elettävä vanhuus. Toivoisin saavani omaan kotiini mahdollisimman paljon apua yhteisistä verovaroista vanhoilla päivilläni. Toivoisin, että omat lapseni ottaisivat vastuuta henkisestä hyvinvoinnistani niissä rajoissa kun se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Toivoisin, että jaksaisin pitää jo nyt työssäni huolta omasta kunnostani ja mielenvirkeydestä. Toivon, että terveyttäni edistettäisiin jo nyt ja osaisin itse vaikuttaa omaan terveydentilaani positiivisesti.

Millaista tulevaisuutta sinä haluat rakentaa? Vanhustenviikko haastaa meitä jälleen miettimään arvokasta vanhuutta Suomessa.

Lisää kommentti


Lähettäjä:  
  Sähköpostiosoite:  
Kuvavarmennus:  

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)