03.11.2019 | Jukka Reinikainen

Kiva laulaa yhdessä!

Kontiolahden uudessa seurakuntakeskuksessa on syksystä alkaen järjestetty Laula kanssani - yhteislauluiltoja. Paikallinen kuoro tai musiikkiryhmä on ollut mukana innostamassa yhteislauluun. Tiesitkö muuten, että luterilaisen kirkon myötä Pohjoismaissa ja Virossa on näin vahva kuoro- ja yhteislauluperinne? Luterilainen kirkko on kautta vuosisatojen ollut leimallisesti laulava ja soittava seurakunta. Ilman kirkon panostusta  emme Suomena olisi tuhansien kuorojen ja laulujen maa.

Seuraavaksi marraskuun 21. päivä laulamme Viisikielisen -laulukirjan tuttuja hengellisiä laulua. Monet niistä ovat tuttuja vaikkapa Pekka Simojoen tai Jaakko Löytyn sävellyksinä. Suomen kirkko on ollut siunatussa asemassa, kun olemme saaneet jatkuvasti uusia lauluja, säveltäjiä, kuoroja ja messuja koko kirkon hengellisen elämän rikastuttajaksi. Monissa maissa tätä elävää musiikkiperinnettä ei tunneta. Jumala tuhlaa lahjojaan meille suomalaisille!

Tärkeää onkin siis laulaa, musisoida ja jakaa eteenpäin musiikin lahjaa. Laulu kanssani - lauluillat ovat yksi tapa tukea omalta osalta musiikin jatkumista tärkeänä osana seurakunnan toimintaa. Keväälle on jo tullut monia toiveita lauluiltojen teemoista - lapsuden kauneimmat hengelliset laulut perheille ja lapsille, Naisten Pankin toivelauluilta, Suvituuli -lauluvihkon uudet kevään sävelet jne. Onko sinulla ideoita, joita haluat jakaa?

Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat ovat osa tätä rikasta lauluperintöä Suomen kirkossa. Kontiolahden seurakunnassa näitä tapahtumia tullaan järjestämään niin kirkossa kuin kylilläkin. Tule siis mukaan laulamaan vaikka vuoden jokaisena kuukautena!

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)