23.08.2020 | Jukka Reinikainen

Taide saa ihmisiä yhteen

Kirkko on vuosisatojen ajan edistänyt taidetta oman viestinsä eteenpäin viemisessä. Kauneus ja harmonia ovat olleet arvoja, joita on helppoa yhdistää maailman Luojaan. Kristillinen kuvataide on vuosisatojen ajan puhunut myös ilman sanoja myös niille ihmisille, joita kirjoitettu teksti ei tavoita. Keskiaikaisten kirkkojen kirkkomaalaukset ja patsaat ovat olleet vietinviejiä, jotka ovat olleet ymmärrettävissä. Taide yhdistää parhaimmillaan koko yhteisöä.

Kontiolahden seurakuntakeskuskin tarvitsee nyt tyhjille seinille ja ikkunoihin puhuttelevaa taidetta. Seurakunta on käynnistänyt avoimen taiteilijahaun, jonka avulla saisimme tämän ajan ilmaisuja uskon ja usein sanomattoman ilmaisuun. Taide on tänäpäivänä kovin monimuotoista. Sitä voidaan katsoa, kokea ja tuntea. Kirkko ei vierasta myöskään uutta ja kokeilevaa taidetta. Taide elää ajassa ja saa ja tulee saada uusia ilmenemismuotoja.

Kirkkotila asettaa taiteenvalinnalle kuitenkin myös rajoja. On mietittävä yhdistääkö vai erottaako taideteos seurakuntalaisia. On selvää, että hyvä taide ja korkealuokkainen toteutus voi yhdistää jopa eri sukupolvia toisiinsa. Vuosikymmeniä kirkossa ollut alttaritaulu on eri sukupolvia yhdistävä kokemus.

Taide on Jumalan lahja meille ihmisille. Täällä Pohjois-Karjalassa on monia lahjakkaita taiteilijoita. Kontiolahden taiteilijahaku on maanlaajuinen. Kuitenkin myös paikallisuus voi olla valttia kun taiteilijaa tällä kerralla valitaan. Lähde rohkeasti liikkeelle, jos taiteilijana koet, että sinulla olisi juuri nyt meille sanottavaa taiteesi välityksellä.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)