16.12.2015 | Jari Kainulainen

Pyytivaaran joulurauha

Pyytivaaran Kylän ja koko Kontiolahden asujat, kuulkaa:

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon

Rauha teille, pyytivaaralaiset. Vallitkoon sydämessänne Kristuksen rauha, joka saa aikaan rakkautta ja iloa, pyhän tuntua, yhteyttä ja rakkautta perheenjäsenten, ystävien ja naapureiden välillä. Kristus syntyy, taivas tulee ihmisten arkeen, sinunkin arkeesi.

Rauha teille, te kaikki tämän planeetan asukkaat. Rauha teille, te muukalaiset, jotka olette tulleet keskuutemme sodan jaloista, shalom, salaam aleikum, peace with you. Opetelkaa tämän maan kieli, opetelkaa tämän maan tavat, löytäkää ystäviä suomalaisista.

Rauha teille, te metsän eläimet ja puut, sudet, hirvet, ketut, ilvekset ja jänikset. Me ihmiset lupaamme, että emme teitä vainoa joulun aikana. Pysykää hengissä, valkeat jänikset, tai suurin osa teistä, kun joudutte sinnittelemään mustassa metsässä ilman suojaväriä, ilman lunta. Rauha teille, te saimaannorpat, löytäkää edelleen jäätä ja kinoksia talvipesiinne, kasvattakaa uusia kuutteja, lisääntykää, älkää kuolko sukupuuttoon!

Rauha teille, te tontut ja haltijat, metsän väki. Kiitos, kun myytit ja sadut, joissa te tosiaan olette olemassa, opettavat meitä suhtautumaan kunnioittavasti toisiimme ja koko luomakuntaan, pitämään metsää, saunaa ja lähimmäisiämme pyhänä.

Rauha teille kaikille. Joulun rauha. Kristuksen rauha.

Joulurauhan julistus Pyytivaaran laavulla 12.12.2015

 

Pyytivaaran kylän ja koko Kontiolahden asujat, kuulkaa:

 

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hänen nimensä on: Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Hän on Jeesus Kristus.

 

Rauha teille, pyytivaaralaiset. Vallitkoon sydämessänne Kristuksen rauha, joka saa aikaan rakkautta ja iloa, pyhän tuntua, yhteyttä ja rakkautta perheenjäsenten, ystävien ja naapureiden välillä. Kristus syntyy, taivas tulee ihmisten arkeen, sinunkin arkeesi.

 

Rauha teille, kontiolahtelaiset ja muut suomalaiset. Avartakaa sydämenne vastaanottamaan Kristuksen rauha, joka sulattaa riitamme ja eripuraisuutemme. Antakaa anteeksi, sydämestänne, toisen ihmisen epätäydellisyys ja erehtyväisyys, niin saatte itsekin lahjan, jonka vertaista ei ole toista: joulun lapsi antaa keskeneräisyytemme anteeksi. Kristus syntyy, taivas tulee ihmisen arkeen.

 

Rauha teille, te kaikki tämän planeetan asukkaat. Rauha teille, te muukalaiset, jotka olette tulleet keskuutemme sodan jaloista, shalom, salaam aleikum, peace with you. Opetelkaa tämän maan kieli, opetelkaa tämän maan tavat, löytäkää ystäviä suomalaisista. Ja jos saatte turvapaikan, tulkaa suomalaisiksi, tuokaa oman kulttuurinne piirteitä rikastuttamaan suomalaista elämäntapaa, tulkaa rakentamaan työllänne Suomea, hyödyttäkää kukin omalla koulutuksellanne ja ammattitaidollanne suomalaista yhteiskuntaa, hoitakaa vanhuksemme, ryhtykää kalastajiksi, raivatkaa taimikoita, ja tehkää muitakin töitä, joiden tekijöiksi ei enää tahdo löytyä syntyperäisiä suomalaisia. Oppikaa, miksi me suomalaiset vietämme joulua: Kristus syntyy, taivas tulee ihmisen arkeen.

 

Rauha teille, te metsän eläimet ja puut, sudet, hirvet, ketut, ilvekset ja jänikset. Me ihmiset lupaamme, että emme teitä vainoa joulun aikana. Pysykää hengissä, valkeat jänikset, tai suurin osa teistä, kun joudutte sinnittelemään mustassa metsässä ilman suojaväriä, ilman lunta. Metsän pedot, löytäkää ravintonne ja tappakaa, koska se on teidän tehtävänne ja velvollisuutenne pysyäksenne hengissä, mutta tappakaa vain se, mitä tarvitsette. Rauha teille, te saimaannorpat, löytäkää edelleen jäätä ja kinoksia talvipesiinne, kasvattakaa uusia kuutteja, lisääntykää, älkää kuolko sukupuuttoon!

 

Rauha teille, te tontut ja haltijat, menninkäiset, metsän väki. Kiitos, kun myytit ja sadut, joissa te tosiaan olette olemassa, opettavat meitä suhtautumaan kunnioittavasti toisiimme ja koko luomakuntaan, pitämään metsää, saunaa ja lähimmäisiämme pyhänä. Rauha myös teille, ja lepo jouluruuhkan jälkeen, te Korvatunturin asukkaat. Eläkää sovussa ja hyvässä yhteisymmärryksessä Joulun lapsen kanssa, siunatkoon Jeesus myös teitä. Antakaa lahjoillanne lapsille pitkäaikaista iloa, älkää tuoko sellaista krääsää, johon kyllästyy ja joka unohtuu hyvin äkkiä nurkkaan pölyttymään, älkää tuoko mainosten tyrkyttämiä muotileluja. Muistakaa esi-isäänne Smyrnan piispaa pyhää Nikolausta, joka toi lahjansa kaikkein köyhimmälle, heille, jotka sitä todella tarvitsivat. Älkää liikaa muistuttako, että annatte lahjanne vain kilteille lapsille. Kuka meistä on oikeasti tarpeeksi kiltti? Joulun lahja kuuluu kaikille!

 

Rauha teille kaikille. Joulun rauha. Kristuksen rauha.

 

Lisää kommentti


Lähettäjä:  
  Sähköpostiosoite:  
Kuvavarmennus:  

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)