15.02.2016 | Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eila Arveli

Luottamushenkilönä Kontiolahden seurakunnassa

Luottamushenkilöt ovat saaneet vaaleissa seurakuntalaisten luottamuksen. Me kaudelle 2015 -2018 valitut Kontiolahden seurakunnan luottamushenkilöt  olemme toimineet tehtävissämme nyt reilun vuoden. Iloksemme olemme saaneet myös uusia henkilöitä joukkoomme. Luottamushenkilöillä on laajalti omia vahvuuksia ja lahjoja rikastaa seurakuntamme toimintaa. Luottamushenkilö on yhteyshenkilö, viestin viejä ja tuoja, oman elinympäristönsä, työpaikkansa, harrastusryhmiensä ja seurakunnan välillä. Iloinen asia on sekin, että luottamushenkilömme tulevat eri kyliltä ja näin seurakuntalaisten ääni kuuluu parhaiten päätöksenteossa. Kotiseurakunta on meille tärkeä lähiyhteisö.

Seurakuntalaiset ovat valtuuttaneet luottamushenkilön päättämään yhteisistä asioista seurakunnan parhaaksi. Me luottamushenkilöt olemme yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa suunnittelemassa ja rakentamassa seurakunnan huomista. Tehtävissä korostuu molempien osapuolten pyrkimys hyvään yhteistyöhön ja avoimuuteen. Luottamushenkilöiden oikea rooli on suurten linjojen rooli. Itse toiminnan johto kuuluu työntekijöille Nyt juuri seurakunnassamme on esillä tärkeitä päätöksiä kuten  uuden seurakuntatalon rakentaminen ja esimerkiksi kannanotot seurakuntaverkoston rakenneuudistuksiin.  Erityisen iloinen kirkkovaltuuston puheenjohtajana olen siitä, että kirkkoherra ja talousjohtaja tuovat esille päätöksenteon pohjaksi eri näkökulmia ja saamme näin tasapuolista pohdintaa eri vaihtoehdoista.

Tunnen suurta nöyryyttä saadessani toimia kirkkovaltuuston puheenjohtajana minua edeltäneiden taitavien luottamushenkilöiden jälkeen. Pidän suuresti tästä tehtävästä, johon ole tämän ensimmäisen vuoden jälkeen oppimassa. On ilo johtaa puhetta kirkkovaltuustossa tietäen,  että eri alojen osaajat istuvat  minua vastapäätä salissa. Yhdessä menemme kohti tulevaa.  Kontiolahden seurakunta ei ole mikä tahansa seurakunta, vaan sitä on siunattu lahjakkailla eri alojen työntekijöillä. Seurakuntamme tehtävien mukainen hyvin suunniteltu ja  hyvin tehty työ seurakuntalaisten keskuudessa on vahva voimavara. Tämä työ tekee Kontiolahden osaltaan paikaksi jossa on oikeanlainen lämpö ihmisten keskuudessa.  Seurakunnan turvaverkko antaa  meille elämän voimaa.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)