12.02.2019 | Anneli Parkkonen

Oma seurakuntamme!

Tulemme pärjäämään jatkossakin hyvin, kun puhallamme yhteen hiileen, sekä työntekijät että päättäjät. Ajattelemme asioista laajemmin kuin omasta näkökulmasta.

Tässäpä teille talvinen tervehdys meidän seurakunnastamme!

Kirkkovaltuustomme päätti säilyttää seurakuntamme itsenäisenä lähes yksimielisesti. He olivat kuunnelleet seurakuntalaisia ja työntekijöitä herkällä korvalla. Olen asiasta hyvin iloinen. En ole koskaan ollut mikään suuruuden kannattaja. Viimeaikaiset tapahtumat suurten yritysten ja yhtymien toiminnasta hoivapalveluissa vahvistavat ajatustani pienten yksiköitten ihmisläheisestä toiminnasta sekä ketteryydestä päätöksenteossa.

Tulemme pärjäämään jatkossakin hyvin sopeuttamalla toimintaa ja investointeja talouden sallimissa rajoissa. Puhallamme yhteen hiileen, sekä työntekijät että päättäjät. Ajattelemme asioista laajemmin kuin omasta näkökulmasta.

Seurakuntavaalit on käyty ja meille kävi hyvin. Me saimme hyvän ja asiantuntevan valtuuston. Siellä on kokemusta, nuoruutta ja uusia jäseniä. Jo ensimmäinen valtuuston kokous osoitti, että tulemme keskustelemaan jatkossa vilkkaasti.

Uusi seurakuntatalomme valmistuu takaiskusta huolimatta ajallaan, näin me haluamme uskoa. Talon sisällä alkaa vilkas toiminta ja se on seurakuntalaisten kohtaamispaikka, olohuone. Talo on ulospäin hieno ja sisältä kodikas ja toimiva. Kontiolahden keskustan koko kuva muuttuu seurakuntatalon myötä positiiviseen suuntaan, on elämisen meininki.

Yhden asian haluaisin teille seurakuntalaiset vielä sanoa. Meillä on kaunis kirkko keskeisellä paikalla, toivoisin että löytäisitte sen uudelleen. Jumalanpalveluksissa ovat kävijät vähentyneet, joten annetaan vuosisatojen perinteen jatkua ja palataan takaisin, kuten soittavassa ja laulavassa seurakunnassa kuuluu tehdä.

Toivotan teille hyvää talven aikaa ja kevään odotusta!

Anneli Parkkonen, kirkkovaltuuton puheenjohtaja

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)