27.11.2019 | Ruut Hurtig

Kiitospuhe avajaisjuhlassa 6.9.2019

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Anneli Parkkonen piti kiitospuheen seurakuntakeskuksen avajaisjuhlassa.

Arvoisa Piispa ja hyvä Juhlaväki!

Minulle on suuri ilo viettää pieni hetki teidän kanssanne tässä arvokkaassa ja historiaan jäävässä vihkiäistilaisuudessa

Aloitan tärkeimmällä; esitän lämpimät kiitokset kaikille jotka ovat olleet edesauttamassa uuden seurakuntakeskuksen toteuttamisessa. Lausun kiitokset rakkaudella teille kaikille yhdessä ja erikseen.

Seurakuntakeskuksemme on kunnan parhaalla paikalla. Sitä ei voi sivuuttaa huomaamatta. Se on muuttanut koko kunnan katukuvaa elävämmän näköiseksi.

Toisista ikkunoista näkyy Höytiäinen tai ainakin pitäisi näkyä ja näistä ikkunoista kauniin kirkkomme torni. Eli näin näillä rakennuksilla on yhteys toisiinsa. Seurakuntakeskustamme ei voi ohittaa huomaamatta.

Toivon, että seurakuntalaiset ottaisivat tämän talon omaksi olohuoneekseen ja että työntekijöillä olisi täällä hyvä tehdä työtä.

Kirkko ja seurakuntakeskus antavat hyvät puitteet, mutta me seurakuntalaiset, työntekijät ja luottamushenkilöt annamme sisällön.

Seurakuntamme on meidän näköinen, seurakuntamme on sellainen minkä olemme ansainneet.

Yhteinen huolemme on, että ihmiset eroavat kirkosta ja näin seurakuntalaisten määrä vähenee. Jos tällainen suunta jatkuu, se on taloudellisesti kestämätöntä.

Tämä suunta on valtakunnallista, mutta meidän tulee pitää hyvää huolta omasta seurakunnastamme, näin voimme vahvana  palvella seurakuntalaisia toteuttamalla palvelutehtäväämme ja tuoda meidät kaikki Jumalan yhteyteen. Voimme myös näin auttaa heikompia seurakuntia.

Päätimme säilyä itsenäisenä, joka antaa myös omat haasteensa. Ymmärrämme, että yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa tulee tehdä.

Vaikka elämme vaikeita aikoja valtakunnallisesti kuntasektorilla ja seurakunnissa toivoa, emme saa kuitenkaan menettää

Juice Leskisen sanoin  ”Istuta sinä omenapuu, vaikka tuli jo tukkaasi nuolee, vaikka huomenna saaste jo laskeutuu, vaikka huomenna aurinko jo kuolee. Istuta sinä omenapuu”.

.Mielestäni me selviydymme ja saame pidettyä jäsenmäärämme tai jopa kasvatettua sitä sillä, että mietimme tarkkaan mitä sanomme, mitä ajattelemme ja kuinka toimimme. Olemalla avarakatseisia ja hyväksymme erilaisuutta.

Mietimme onko kynnys tulla seurakuntaamme tarpeeksi matala, ja jos ei ole autamme sen yli.

Pidetään toisistamme huolta, tavataan toisiamme kasvotusten, ollaan toisiamme lähellä.

Olemme saaneet  päätökseen yhteisen tavoitteemme, uuden seurakuntakeskuksen. Olkoon se kannustimena ja kiitoksena meille kaikille, kun jatkamme iloisin mielin yhteistä toimintaamme. Olkoon se myös muistona meistä kaikista tuleville polville!

Jännittävää Joulun odotusta ja Rauhaisaa Joulua!

Anneli Parkkonen

Kirkkovaltuuston pj

Kommentit:

04.12.2019 08:06 | Lillian
nye fotballdrakter Lillian JasperLi Norge Drakt Barn Trinidad TobiasGr Lillian
04.12.2019 21:43 | Nydia
billige fodboldtrØjer Nydia OlengbV Billig FodboldtrØjer VetaMcKe AracelyD Nydia
04.12.2019 23:15 | Ricardo
fussball trikots Ricardo FawnToom Neues Tottenham Hotspur Trikot DFMRicky CoralMai Ricardo

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)