04.02.2020 | Ruut Hurtig

Talvileirillä puhdistumassa

Ruut kertoo kuulumisia nuorten talvileiriltä Hirvirannasta.

Tänä vuonna nuorten talvileirin teemana oli puhdistuminen. Vanhastaan loppiaisena on muistettu Jeesuksen kastetta. Koska leiri sijoittui loppiaisen jälkeiseen aikaan ja kynttilänpäivän viikonloppuun, leirin aiheina olivat kasteen ja puhdistumisen lisäksi myös pimeys ja valo. Aiheet olivat esillä toiminnassa, työskentelyissä sekä hartaushetkissä.

Hirvirannan leirikeskus tarjoaa kauniit ja monipuoliset puitteet leirien viettoon. Leirejä vietetäänkin Kontiolahden seurakunnassa erityisen paljon. Pitkien välimatkojen kunnassa monien nuorten on helpompi tulla leirille kuin viikottaisiin tapahtumiin.

Perjantaina nuotiolla vietetyn iltapalahetken jälkeen saimme puhdistautua ja lämmitellä sisäsaunassa. Lauantaina työskentely alkoi rannassa jään paksuuden selvittämisellä. Onneksi ennen leiriä oli vihdoin tullut kunnon talvi! 15-senttiselle teräsjäälle uskalsi tehdä rantaan sekä avannon että leirikirkon. Leirikirkon etuosaan pystytettiin korkea puuristi. Alttari veistettiin lumesta sekä avannosta nostetuista jääkuutioista. Iltaa varten rantasaunaan kannettiin puita sekä avannosta vettä.

Iltapäivällä työskentelimme sisällä kaste-teeman äärellä. Ryhmittäin nuoret perehtyivät salaperäisiin Qumranin kääröihin ja yhteisöön, vesijalanjälkeen, Johannes Kastajaan sekä lapsi- ja aikuiskasteen perusteluihin. Oli hienoa nähdä, kuinka nuoret etsivät tietoa ja vastauksia yhdessä tehtyihin kysymyksiin. Lopuksi ryhmätyöt esiteltiin toisille.

Kasteeseen liittyen kuuntelimme yhdessä usein kastejuhlassa lauletun Mestaripiirros- kappaleen. Yksi leiriläisistä esitti kamelinkarvaan pukeutunutta, sirkkoja ja hunajaa syövää Johannes Kastajaa. Toiset havainnollistivat vesijalanjälkeä päiväkahvihetkellä. Leppoisa hetki keskeytyi tietoon siitä, että yhden kahvikupillisen valmistamiseen kuluu kaikkiaan 140 litraa vettä.

Leirin omat Qumran-asiantuntijat tekeytyivät kiviä heitteleviksi paimenpojiksi, jotka kuulevat Kuolleenmeren lähellä sijaitsevista luolista särkyvien saviruukkujen helinää. 1950-luvulla luolista löytyi lopulta mittava määrä pyhiä kirjoituksia, joiden tutkiminen jatkuu yhä. Kirjoituksista on saatu valtavasti uutta tietoa juutalaisuudesta ja kristinuskoa edeltävistä vaiheista. Samaisella alueella on vaikuttanut juutalaisuudesta eristäytynyt yhteisö, joka noudatti tiukkoja puhtaussäädöksiä. Myös Johannes Kastajan yhteyksiä Qumranin liikkeeseen on tutkittu. Heitä yhdistää esimerkiksi hengellisen kääntymisen liittäminen konkreettiseen puhdistumiskylpyyn eli kasteeseen.

Lauantain pimentyessä meillä oli mahdollisuus hyvin konkreettiseen puhdistautumiseen. Viimeisetkin liat ja lihasjumit kaikkosivat rantasaunan hyvissä löylyissä ja Höytiäisen jääkylmässä kylvyssä. Myöhään illalla vietimme viikkomessua jääkirkossa. Kynttilöiden sytyttäminen tuulessa ja tuiskussa oli haastavaa. Yhdessä laulettu Sama taivas, sama maa sai uusia merkityksiä taivasalla lepattavien liekkien valaistessa pimeyttä.

Sama taivas yllä tämän maan yhä kutsuu meitä kulkemaan.
Sama aava meri sininen, sama koti yhteinen.
Samat niityt, vuoret, erämaat. Joet, järvet, kukkulat ja haat.
Sama tuuli hiljaa humisten laulaa yllä metsien.

Samaa vettä janoinen saa, sama lähde pulppuaa.
Vesi kirkkain kaiken janon sammuttaa.
Sama voima rakkauden, syliin sulkee jokaisen.
Matka jatkuu, matka kohti Jumalaa.              (sanat Anna-Mari Kaskinen)

Kommentit:

04.12.2019 08:06 | Lillian
nye fotballdrakter Lillian JasperLi Norge Drakt Barn Trinidad TobiasGr Lillian
04.12.2019 21:43 | Nydia
billige fodboldtrØjer Nydia OlengbV Billig FodboldtrØjer VetaMcKe AracelyD Nydia
04.12.2019 23:15 | Ricardo
fussball trikots Ricardo FawnToom Neues Tottenham Hotspur Trikot DFMRicky CoralMai Ricardo
13.03.2020 09:49 | Julianne
Julianne 1917sv wehen wiesbaden1718sg dynamo dresden13komplette tabelle . anfahrt . historie . heimtrikot bestellen Fußballtrikots Kinder. auswärtstrikot bestellen VidaH
16.03.2020 11:55 | Ricardo
Ricardo wenn ein amateurverein für aufmerksamkeit sorgen möchte, muss genau so ein trikot präsentiert werdenso geschehen beim englischen klub bedale afc Fußball für Kinder, Julis
16.04.2020 04:20 | Concepcion
Concepcion fotbollskläder med eget namn,essien tröja,fotbollströja arsenal, matchtröjor fotboll real madrid,psg sverige billiga fotbollströjor. ElvaM
16.04.2020 09:43 | Roland
Roland billige fotballdrakter til barn, tilbudet hjemme/bortedraktsett/tredjedraktsett/langermet/barn fotballdrakter,billige fotballdrakter på nett billige fotballdrakter. Isabe

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)