12.10.2015 | Anssi Törmälä

Elämän makua ilmassa!

Syksy lähtee seurakunnassa liikkeelle aina vauhdikkaasti: kuorot, kerhot, ryhmät ja illat alkavat jälleen. Itse olenkin saanut aistia seurakuntamme arkista elämää mm. isoskoulutuksessa, nuorten illassa, seurakuntakerhossa kuin elämänpuumessussakin.

Koko seurakuntatalo on vilskeestä täynnä. Työntekijöitä on siellä täällä, nuoria mopokypärineen ja lapsia koulureppuineen. Kaikki kokoontuineina Kontiolahden seurakunnan toimintoihin yhtenä samana hetkenä: isoskoulutettavat ylä- ja alakerrassa sekä lapsikuoro Pilke alakerrassa. Iloisia moikkauksia ja paljon vilinää. Isoskoulutettevia on paikalla hurjasti, itse koulutukseen osallistuu tänä vuonna lähes 80 viime kesän rippikoululaista, kaikkia mukana vapaaehtoisesti.

Elämänpuumessussa elämä suorastaan pulppusi: Lehmon seurakuntakodin Lydia -sali oli täynnä ja virsikirjatkin loppuivat kesken. Lapsia oli läsnä lähes 50 ja vilske oli sen mukainen. Laulamassa oli niin Pilkettä kuin Mammat -lauluryhmääkin. Hymyä, eloa, iloa, liikettä, hartautta, rukousta ja ehtoollinen.

Tuo elämänpuumessu huipentui hetkeen, jolloin siunasin ensiksi pienen tytön ja jaoin sitten leivän hänen vieressään olevalle äidilleen sanoen: "Kristuksen ruumis sinun puolestasi annettu." Tyttö kysyi minulta: "onko se oikeesti ruumis". Vastasin yksinkertaisesti niin kuin luterilaiset opettavat: "kyllä se on". Siihen tyttö irvisti ja sanoi: "yök".

Joskus sitä ei voi kuin hiljaa hymyillä ja olla onnellinen: "Taivasten valtakunta on lastenkaltaisten!"

seurakuntapastori Anssi Törmälä toimii Lehmon aluepappina ja varhaisnuorisotyöstä vastaavana teologina

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)