13.08.2020 | Kati Nissi

Kohti syksyä

Keskuskatu täyttyy taas pienistä askelista, se on yksi alkavan syksyn merkkejä. Toinen merkki tästä on se, että pihlajanmarjat alkavat muuttumaan oranssista punaisiksi. Myös seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta on käynnistymässä pitkän tauon jälkeen.

Kesälle minulla ei ollut paljon suunnitelmia. Haaveilin yksinkertaisista asioista, jotka erikoisen kevään jälkeen tuntuivat ihmeen arvokkailta: kiirettömästä yhdessäolosta läheisten kanssa, sukulaisten tapaamisesta, viipyilystä uimarannoilla lasten polskutellessa vedessä. Kaikkea tätä sainkin kokea, ja monta muistoa rikkaampana kuljen nyt eteenpäin.

Nyt kun koululaiset ovat jälleen löytäneet luokkiinsa ja monet muutkin palanneet kesälomiltaan, tuntuu siltä että syksy kolkuttelee jo nurkan takana. Seurakunnan elämässä pitkään tauolla olleet ryhmätoiminnot käynnistyvät pian.  Esimerkiksi lasten ja perheiden kerhot ja muut ryhmät aloittavat viikolla 35. Monenlaista yhdessäoloa, matkan jakamista ja toinen toistemme tukemista on tarjolla. Tämän yhteen tulemisen suuren merkityksen ymmärrämme ehkä selvemmin nyt, kun se ei ollut keväällä mahdollista.  Emme vielä tiedä, mitä syksy tuo tullessaan. Kaikessa toiminnassa tietenkin tärkeintä on turvallisuus - noudatamme tarkasti terveydenhoitoviranomaisten ohjeistusta kaikessa toiminnassamme.

Käydään luottavaisesti kohti tulevaa, rukoillen ja työtä tehden - muu Luojalle jää, kuten laulussakin sanotaan.

Anna-Mari Kaskisen muotoileman rukouksen sanoin:

Katson alkavan syksyn kypsää nöyryyttä.

Jumala! Niin paljosta voin olla kiitollinen.

Elämästä, jonka sain lahjaksi ilman omaa ansiotani.

Huolenpidosta, jolla olet kantanut tähän päivään saakka.

Kivusta, jonka kautta olet vetänyt minua lähemmäksi itseäsi.

Katovaisuudesta, jonka rinnalla alan aavistaa

sinun iankaikkisuutesi salaisuutta.

Pojastasi Kristuksesta, joka on silta

tämän ja tulevan maailman välillä.

Ole ylistetty, Jumala!

Aamen.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)