Päiväkerhot

”Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet!
 Siunaa meitä kaikkia kerhossa ja kotona.”

Päiväkerhot ovat seurakunnan arkitoimintaa 3-5 vuoden ikäisille lapsille. Päiväkerhojen tavoitteena on antaa kristillistä kasvatusta ja tukea vanhempia kasvatustehtävässä. Kerhojen kristillinen kasvatus on lapsen kokonaisvaltaista kasvun tukemista sekä kaikessa turvautumista ja jättäytymistä hyvän Jumalan hoitoon.

Kerhojen tarkoituksena on luoda turvalliset ja hyväksyvät puitteet lasten kohtaamiselle sekä toiminnalle. Pidämme tärkeänä kiireettömyyttä ja tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä. Tekeminen, kaikkien aistien käyttäminen, leikkiminen, tutkiminen ja ihmettely ovat lapsen luontainen tapa elää ja oppia. Tutussa ryhmässä on tilaa myös leikinlaskulle ja hassuttelulle.

Kirkon kasvatustyöhön rantautuneet osallistuvat menetelmät kuten lattiakuvat ja Godly Play ovat käytössä seurakunnassamme.

Seurakuntamme päiväkerhot ovat maksuttomia.

Päiväkerhojen lisäksi kirkonkylällä kokoontuu "lapsiparkki"  maanantaisin klo 13.30-16. Ryhmä on tarkoitettu 2-7 v. lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa, leikkiseuraa ja virikkeitä satunnaisesti. Ryhmään tulee ilmoittautua / varata paikka edelliseen päivään (perjantai) klo 14.30 mennessä  tekstiviestillä puh. 0400 272229. Lisätietoja saat lapsityön toimistosta.

Soita tai tule käymään lapsityön toimistossa os. Pappilantie 5 puh. 040 777 8215 sähköposti: sirkka.liisa.vaatainen@evl.fi.

Syksyn päiväkerhoihin ilmoittautuminen 15.4-3.5.2019 lapsityön toimistoon.

Leikki ja toiminnallisuus ovat lapsen tapa osallistua sekä oppia

"Jumala meitä kutsuu nyt suojaan turvaisaan. Jumala meitä kutsuu ja kantaa voimaallaan." Lasten Virsi 99:2

Kevätkauden 2019 kokonaisteema on

"Rauha"

Kauden sisältöjä ammennamme seuraavista teemoista:

Minä osaan jo monia asioita; mitä voin opettaa muille? Jeesuksen lapsuus, elämää ennen.

Muistellaan joulukertomusta, tehdään äänimaailma tietäjien matkasta tähden johdattamana Jeesus lapsen luo.

"Näätkö tähden lennon, kilisevän hennon, fiuuuu!"

Kevät tulee suurin harppauksin, valo ja lämpö lisääntyvät. Nautitaan ja ihastellaan talvista ja keväistä luontoa.

Kuka kaiken keksi? Minut luotiin ihmiseksi. Syntyä sain maailmaan, kauniiseen ja ihanaan. Eläimet ja kaikki kukat, suuret puut ja nurmennukat saavat mielen iloiseksi. Tiedän kuka kaiken keksi!" (Merja Salonen)

Kaikki on hyvin

Jokainen lapsi on oman elämänsä supersankari. Psalmissa 139 on sanat: "Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä."

Raamatun suuret kertomukset ja opetukset kuten laupias samarialainen, kultainen sääntö, sokea Bartimaios ja pienen pojan eväät kertovat hyvästä Jeesuksesta, jonka opetuksen punaisena lankana on lähimmäisenrakkaus.

Elämän ilo saa pulppuilla ja sitä herutellaan vitsit vaihtoon kerralla.

Pääsiäisen sanomaa eletään todeksi elämyksellisellä pääsiäispolulla tai vaelluksella.

Päiväkerhot eivät kokoonnu viikoilla 10 (hiihtoloma) sekä 16 (hiljainen viikko). Kerholaisten ja kotiväen kevätretki Hirvirannan leirikeskukseen keskiviikkona 29.5. Mukavaa ohjelmaa luonnossa & sisällä, tarjoilua, makkaran paistoa.