18.04.2019 | Jukka Reinikainen

Meksikon muurilla tapahtuu

Elämme aikaa, jossa muurien rakentajia on enemmän kuin niiden murtajia. Tapasin viime viikolla New Yorkissa siellä toimivan meksikolaisseurakunnan eloisan pastorin, joka kertoi mitä Meksikon ja Yhdysvaltojen välille rakennettu muuri merkitsee heille. Vuosien ajan rajalle on rakennettu erilaisia muureja ja aitoja, mutta siitä huolimatta rajalla on jo vuosikausia pidetty säännöllisesti jumalanpalveluksia, joihin osallistutaan rajan molemmin puolin.

Viime vuosina tätä kristittyjen kohtaamista on tehokkaasti estetty. Ensin laitettiin muurin eteen tiheä verkkoaita niin, ettei ehtoollisenvietto enää ollut mahdollista. Muurin lävitse ei enää pystytty antamaan ehtoollismaljaa eikä leipää ojentava käsi sopinut muurin aukkojen lävitse. Ainoa mahdollisuus yhteyteen oli muurin yli kuulunut ääni, laulu ja rukouksen voima. Uusi rauta-aita oli nytmyös  niin tiheää punosta, että ainoastaan pikkurilli mahtui aidan raosta. Tästä ainoasta kosketuksesta, pikkurillien päiden kosketuksesta tulikin ainoa fyysinen yhteys meksikolaisten ja yhdysvaltalaisten kristittyjen veljien ja sisarien kesken. Tästä sormenpäiden kosketuksesta tulikin rajalla uusi rauhantervehdys ennen ehtoolliselle menoa, nyt kun ehtoollinen tuli nauttia eri maljasta juoden ja eri leipää murtaen.

Tätä erikoista rauhantervehdystä harjoitimme nyt  myös New Yorkissa vietetyssä messussa. Ehtoolliselle mennessä emme kätelleet rauhanmerkkinä vaan ojensimme pikkurillit toisiamme kohti ja kosketimme sillä vierustoverin sormenpäätä. Kirkon alttarikuviksi maalatut muurit ja rauta-aidat kylmäsivät mieltä. Jossakin tämä tapahtuu ihan oikeasti. Muurit estävät Jumalan perheväen yhteyden. Surullisinta tässä kertomuksessa oli saada lopulta kuulla, että Meksikon puoleisella rajalla uusi korkea aita estää ihmisiä tulemasta nyt jo koko raja-alueelle. Nyt eivät enää edes pikkurillit kohtaa tuolla rajalla.

Meitä kristittyjä kutsutaan raamatussa rauhantekijöiksi. Meidän tehtävämme on edistää kaikkien ihmisten välistä yhteyttä. Millaisia muureja sinä olet valmis purkamaan omassa elämässäsi? Anteeksiantaminen, välittäjänä oleminen ja sovinnon etsiminen ovat tehokkaita tapoja murtaa muureja. Tähän meitä kutsuu myös Jeesus Kristus, muurin murtaja. Pääsäisenä murtuvat kaikki ihmiskunnan suuret muurit ihmiskunnan ja Jumalan välillä. Meidän opetuslasten tehtäväksi jää murtaa kaikkia muita ihmisten välilleen tekemiä muureja. Aloitamme tätä tehtävää jälleen kerran omasta lähipiiristämme.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)