29.09.2019 | Jukka Reinikainen

Naisten Pankki GO-GO!

Syksyn aikana Kontiolahden seurakunnassa voit useaan otteeseen törmätä Naisten Pankkiin. Tämä suomalaisten naisten 12 vuotta sitten alulle panema keksintö tuottaa ennennäkemätöntä voittoa viidessa kehitysmaaassa. Sadat ja tuhannet köyhyydessä eläneet naiset ovat päässeet uuden elämän ja toimeentulon piiriin. Naisten Pankkiin kannattaa sijoittaa...

Syyskuun alussa Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen vieraili Kontiolahden seurakunnan järjestämässä Naisten Pankki Info-illassa. Hän on yksi tämän toiminnan alullepanijoita maassamme. Hänen elävä kerronta Naisten Pankin mikrolainoista, uusien ammattien koulutusohjelmista sekä yrittelijäisyyden ja taloudenpidon opetuksesta antoi uskoa siihen, että köyhien maiden perheiden eteen kannattaa tehdä tosiaankin työtä Jo 30 eurolla saadaan kehitysmaiden naiselle oma tuottava ammatti. Näin perheen koko elämä kohenee. Lapset pääsevät kouluun, naisten itsetunto kasvaa, kyläyhteisön yhteistyö ja auttamishalu kasvavat ja koko yhteisö hyötyy.

"Kävele naisille ammatti" - tapahtuma keräsi seurakuntaan 14 innokasta kävelijää, jotka tunnin aikana hakivat rukousjalokiviaä syyskuun aamuaurinkoon pukeutuneen kirkonkylän rastipaikoilta. Tämä kävely voidaan toteuttaa uudelleen ensi syksynä. Tämä vuosi oli 10-juhlavuoden kävely ja yli 100 paikkakuntaa osallistui siihen,

Kolmas kirkollinen kohtaamispaikka on Naisten Pankki - sushi tekokurssit uudella seurakuntakeskuksella. Ensimmäisessä illallassa oli jo 5 kurssilaista - heistä 3 miestä! Uutta oppimalla voidaan tehdä hyvää. Kurssimaksu meneekin suoraan Naisten Pankki - ammatteihin. Yhdessä illassa voi pieni kylä jossakin päin maailmaa saada aivan uuden elämän. Naisten Pankki GO-GO!

Haaveena on saada Kontiolahdelle/Juukaan/Enoon oma Naisten Pankki -ryhmä! Olisitko innostunut osallistumaan sen toimintaan tai vaikkapa ottaa siitä yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa vastuuta.

Otapa rohkeasti yhteyttä diakoni Eija Romppaseen  p. 0408301336 eija.romppanen(at)evl.fi  tai kirkkoherra Jukka Reinikaiseen p. 050-37 47 723 jukka.reinikainen(at)evl.fi.

Lisää kommentti

Lähettäjä:
  Sähköpostiosoite:
Kuvavarmennus:

(Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet kenttään.)